Како спријечити Фацебоок профил на Гоогле Сеарцх

Функција јавне контроле претраге у Фацебоок-у контролише да ли корисници који нису корисници Фацебоока могу да пронађу ваш пословни профил ако унесу његово име у Гоогле претрагу. Функција јавног претраживања подразумевано је аутоматски омогућена за рачуне који припадају корисницима старијим од 18 година. Међутим, онемогућавање јавне претраге скрива ваш Фацебоок профил из Гоогле претрага. Ова особина приватности је корисна за јачање сигурности вашег рачуна, тако да ће само корисници Фацебоока моћи да вас пронађу.

1.

Кликните на стрелицу падајућег менија у горњем десном углу поред вашег имена у Фацебоок новости и кликните на "Поставке приватности" из искачућег менија који се покреће.

2.

Кликните на везу "Уреди поставке" у одјељку "Огласи, апликације и веб-локације", а затим кликните на везу "Уреди поставке" у одјељку "Јавно претраживање".

3.

Искључите оквир поред опције „Омогући јавно претраживање“ да бисте уклонили профил из уноса Гоогле претраге.

Упозорење

  • Ако онемогућите јавну претрагу на Фацебооку, људи без Фацебоок налога неће моћи да вас пронађу.